Az MVM NET a győri egyetem Távközlési Világnapi rendezvényén


2017. 05. 19. – Húsz ország képviselői írták alá 1865. május 17-én Párizsban a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okmányt, az esemény emlékére 1968. óta tartják meg a Távközlési Világnapot. A korábbi évekhez hasonlóan a Világnap alkalmából a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszéke idén is megrendezte szakmai szimpóziumát, amelynek középpontjában ezúttal a műsorterjesztés és a műsorterjesztés jövője állt.

Az MVM Csoport távközlési társaságát, az MVM NET Zrt-t a rendezvényen Cserép Gergely stratégiai és üzletfejlesztési igazgató képviselte, aki előadásában a vállalat komplex, a műsorterjesztés szempontjából is releváns távközlési szolgáltatásairól adott átfogó képet.

A május 18-i rendezvény szakmai célja a gyorsan fejlődő szélessávú technológiák és azok hatásának bemutatása volt, egyben széles körű szakmai kitekintést adott a résztvevők számára a technológiákról, trendekről, a digitális hozadék felhasználásáról.

Nagy kapacitású és kiemelkedő megbízhatóságú országos optikai gerinchálózatunk, valamint a tavaly elkészült LTE450 mobil adatátviteli hálózatunk biztos alapot teremt ahhoz, hogy hamarosan adatközponti kapacitásokkal is kiegészülve teljes körű szolgáltatásokat nyújtsunk – emelte ki Cserép Gergely, az MVM NET stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója a társaság komplex távközlési szolgáltatásaival kapcsolatos előadásában. – A régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontját építjük Gödön. Az új adatközpontnak köszönhetően a kormányzati és állami megrendelőinken túl a hazai és a nemzetközi tulajdonú vállalatok, ezen belül a műsorterjesztők legmagasabb szintű tárhely és streaming igényeit is teljes mértékben ki tudjuk elégíteni, ezért rájuk is potenciális ügyfelekként tekintünk.

Cserép Gergely előadásában hangsúlyozta: az MVM NET is jelentős szerepet vállal a jelenleg is zajló országos hálózatfejlesztési program sikeres megvalósításában, ami az ország digitális versenyképessége és az MVM NET stratégiai céljainak megvalósítása szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. A hálózatfejlesztés során az MVM NET számít a kábeltelevíziós piac szereplőivel történő, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre is és a jövőben szeretné tovább bővíteni és erősíteni üzleti partnerei körét.