A kormányzati távközlés napja – Az MVM NET Zrt., a NISZ Zrt., a Pro-M Zrt., az AH Zrt. és a KIFÜ szakmai konferenciája


2019. 03. 28-29. – A korábbi évek sikeres hagyományai alapján idén is megrendeztük Pakson a szakmai konferenciánkat az állami infokommunikációs szféra négy kiemelt vállalatának részvételével (NISZ Zrt., Pro-M Zrt., AH Zrt., KIFÜ). Idén minden eddiginél több résztvevőt üdvözölhettünk.

A konferencia elsődleges témája – a folyamatban lévő projektek és azok eredményei mellett – az állami szerepvállalás erősítésének lehetőségei, és az állami vállalatok egymással illetve a piaccal történő együttműködésének a jelentősége volt. Az előadásokban kiemelten jelent meg az ügyfelek igényeinek hatékonyabban, az elvárt határidőkre történő teljesítésének, továbbá a rendszerek és az adatbázisok fejlesztésének, közös használatának a fontossága.

A rendezvényt Téren Róbert, az MVM NET Zrt. vezérigazgatója és Szabó Péter, Paks polgármestere nyitotta meg. A köszöntő beszédeket az MVM NET, a NISZ, a Pro-M, az AH és a KIFÜ szakmai előadásai követték. Konferenciánk résztvevői képet kaphattak a GINOP hálózatfejlesztések, illetve a közös projektek státuszáról: a Kormányzati Hálózatfejlesztési Projekt (KHP)  terveiről és eredményeiről, az Önkormányzati ASP projektről, továbbá a nagyobb várható kihívásokról.

Az ebédszünetben megérkezett a Kormányablak Busz is, melynek megtekintése mellett, a kollégáknak lehetősége volt a személyes okmányirodai ügyintézésre. A közös ebédet követően a résztvevő állami vállalatok és a KIFÜ képviselői szakmai munkacsoport egyeztetések keretében megvitatták az aktuális nyitott kérdéseket.

A szakmai program zárásaként kerekasztal-beszélgetésre került sor, a Minisztériumok releváns képviselőinek, illetve az állami szereplők felső-vezetőinek részvételével. A beszélgetés során a résztvevők elsődlegesen a biztonságot emelték ki az állami szerepvállalás és a rendelkezésre állás fontossága mellett. Szó volt a 2021-27-es tervezési ciklus és az elkövetkezendő egy év célkitűzéseiről, az állami vállalatok felsővezetői az együttműködés erősítését, a már megkezdett projektek sikeres közös lezárását, az MVM NET optikai hálózatának további bővítésének a szükségességét hangsúlyozták.

A konferencia vacsorával és egy meglepetés borospince-látogatással ért véget, melyek során a kollégák már kötetlenebb formában folytatták a beszélgetéseket.