Multimédia jeltranzit

Az MVM NET Zrt. Multimédia Jeltranzit szolgáltatása keretében ügyfeleink a Magyarországon ismert és igényelt televízió csatornák digitális műsorjeleihez férnek hozzá, és választhatnak az igénybe venni kívánt csatornák közül. A kábeltelevízió szolgáltatónak ezentúl nem okoz nehézséget a jó minőségű műsorjelek technikai beszerzése, vételezése; hanem az üzletre koncentrálhat: hogy lokális hálózatán versenyképes szolgáltatási csomagokat biztosítson ügyfelei számára.

A kábeltelevíziós társaságok fejlődésében mérföldkő volt az analóg hálózat digitális hálózattá történő átalakítása, a piaci kihívásoknak (pl. Internet hozzáférés és vezetékes telefonszolgáltatás értékesítése) megfelelő szolgáltatási csomagok biztosítása a fogyasztók felé. Az MVM NET Zrt. és a kábeltelevíziós szolgáltatók közötti együttműködés során új igényként merült fel, hogy a kábeltévé szolgáltatók olyan adatátviteli megoldáshoz juthassanak, amely alkalmas arra, hogy a hazai és nemzetközi Internet csomópontokhoz történő nagy sávszélességű hozzáférés és a vezetékes telefonszolgáltatáshoz kapcsolódó adatátvitel mellett a médiatársaságok által biztosított digitális műsorjelekhez is hozzáférjenek.

A szolgáltatás keretében a kábeltelevízió szolgáltató – amennyiben a médiatársaság felé rendelkezik megfelelő szerződéssel az érintett műsor(ok) terjesztésére vonatkozóan – olyan megoldáshoz juthat hozzá, amelyben a kizárólag az általa kiválasztott SD, valamint HD televízió műsorok jelei jutnak el a fejállomáshoz, vagy egyéb átvételi ponthoz. A szolgáltatás igénybevétele rugalmasan történik, a kábeltelevízió szolgáltató a rendelkezésre álló műsorjelek közül megjelölheti azokat, amelyek tulajdonosával érvényes szerződéssel rendelkezik, és hálózatában terjeszteni kívánja.

A jellemzően kábeltelevízió-szolgáltatói célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Hozzáférés változatos SD és akár HD minőségű tartalmakhoz
  • Forrástól a szolgáltatóig történő jel-tranzit
  • Akár szolgáltatói internet-szolgáltatással együtt igénybe vehető
  • A drága műholdas terjesztés alternatívája

Műszaki részletek

A szolgáltatást az MVM NET Zrt. saját nagy kapacitású, magas rendelkezésre-állású IP/MPLS gerinchálózatán valósítja meg, mely elérhető lehet Magyarország megyeszékhelyein, illetve a jelentősebb nagyvárosokban. Az ügyfél hozzáférés egy MVM NET Zrt. PoP helyszínen, az ügyfélhez legközelebbi PE routernél lehetséges. A szolgáltatás keretében a kábeltelevízió szolgáltató – amennyiben a médiatársaság felé rendelkezik megfelelő szerződéssel az érintett műsor(ok) terjesztésére vonatkozóan – olyan megoldáshoz juthat hozzá, amelyben a kizárólag az általa kiválasztott SD, valamint HD televízió műsorok jelei jutnak el a fejállomáshoz, vagy egyéb átvételi ponthoz. Az MVM NET Zrt. és ügyfelei számára költséghatékony megoldást jelent a különböző szolgáltatások azonos platformon történő biztosítása, a legtöbb esetben már meglévő rendszerkomponensek átstrukturálásával, újbóli felhasználásával. A műszaki megoldásban az MVM NET Zrt., mint transzport szolgáltató vesz részt, biztosítja a központban, a médiatársaságtól közvetlenül vagy közvetett módon átvett média jelek változtatás nélküli továbbítását a kábeltévé szolgáltató részére. A szolgáltatás igénybevétele rugalmasan történik, a kábeltévé szolgáltató a rendelkezésre álló műsorjelek közül megjelölheti azokat, amelyek tulajdonosával érvényes szerződéssel rendelkezik, és hálózatában terjeszteni kívánja, míg a többi, rendelkezésre álló csatornához nem fér hozzá. Az MVM NET Zrt. több multicast forrásból gyűjti be a digitális tartalmakat, melyet szeparált Multicast VPN-ben továbbít. A multiplex szolgáltató által előállított, rendelkezésre álló SPTS-ek (Single Program Transport Stream) dedikált VPN csatornákon történő eljuttatása történik a kábeltévé szolgáltatói fejállomásokhoz. A szolgáltatás igénybevételéhez a kábeltévé végponton speciális berendezések telepítésére van szükség (analóg fejállomás esetén IP/PAL konverter, digitális műsorjelek igénybevétele esetén pedig IP/EdgeQAM –konverter elhelyezése).

Az MVM NET Zrt. Multimédia Jeltranzit szolgáltatásának műszaki adatai:

Jellemző

Hozzáférési technológia

Optikai PoP hozzáférés

Interfész

1000Base-X, 10GBase-X

SLA

Igen

Szolgáltató általi felügyelet

Igen

Jeltranzit belépés

Jeltranzit

 

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ajánlatkérés

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.