Üzleti internet szolgáltatás

Az MVM NET Zrt. Szimmetrikus Üzleti Internet szolgáltatása garantált, szimmetrikus, nagy sávszélességű internet elérést biztosít ügyfelei számára. A szolgáltatás keretében az MVM NET Zrt. az ügyfél által megjelölt végpont (szolgáltatás hozzáférési pont) és a belföldi és nemzetközi Internet hálózat kicserélő csomópontok között létesített bérelt vonali összeköttetésen keresztül nyújt nagysebességű internet hozzáférési szolgáltatást.

A szolgáltatást az MVM NET Zrt. saját nagy kapacitású, magas rendelkezésre állású IP/MPLS gerinchálózatán valósítja meg, mely hozzáférhető a Magyarország megyeszékhelyein, illetve a jelentősebb nagyvárosokban. Az elérési hálózat kialakítása – amennyiben közvetlen gerinchálózati csatlakozásra nincsen lehetőség – lehetséges az MVM NET Zrt. saját optikai vagy mikrohullámú elérési technológiáival vagy társszolgáltatók elérési hálózatán.

A jellemzően nagyvállalati célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Fix, garantált sávszélesség
  • Igény esetén burst opció
  • Forgalmi korlát nélkül
  • Redundáns DNS biztosítása
  • Fix Publikus IP cím/címtartomány (opció)
  • DNS bejegyzések/reverse adminisztráció (opció)

Műszaki részletek

A szolgáltatás alapesetben az előfizetői szakasz védelme nélkül kerül kiépítésre. Lehetőség van azonban arra, hogy az elsődleges elérés mellett egy másodlagos, ún back-up technológiai megoldással növeljük a szolgáltatás rendelkezésre állását. Az MPLS alapon nyújtott Internet szolgáltatások estében az alábbi lehetőségek vannak a redundancia biztosítására:

  • Kettőzött elérési hálózat
  • Kettőzött végponti eszköz
  • Átvitel-technológia független kettőzött elérés

A szolgáltatás kialakításától függően többféle elérhető sávszélesség rendelhető a szolgáltatáshoz. A minimális sávszélesség 256Kbps, mely akár 1Gbps értékig növelhető. Egyes esetekben az elérési technológiától függően lehetőség van akár 10Gbps szimmetrikus sávszélesség igénybe vételére is.

Az MVM NET Zrt. Szimmetrikus Üzleti Internet szolgáltatása teljesen transzparens, nincsen sem IP, sem port, sem alkalmazás alapú szűrés.

Burst opció

Jellemzően nem túl nagy sávszélesség igényű, de esetenként kiugró, lökésszerű forgalmi terhelésekkel működő előfizetői igények esetén biztosítjuk ezt a lehetőséget. Ekkor a felhasználó a jellemző forgalomra tervezheti a sávszélesség igényét, de az időnként felmerülő nagyobb terhelések esetében, amikor az ügyfél forgalom meghaladja a szolgáltatás sávszélességét, egy rövid időtartalom erejéig képes az összeköttetés a sávszélesség limitet meghaladó forgalom csomagdobás-mentes továbbítására.

Az MVM NET Zrt. Üzleti Szimmetrikus Internet szolgáltatásának műszaki adatai:

Jellemző

Üzleti szimmetrikus internet

Hozzáférési technológia

Optikai hozzáférés, pont-pont mikrohullámú*, pont-multipont mikrohullámú *, sodrott réz érpár hálózat, VSAT, DOCSIS

CPE

Igen (xDSL, VSAT, DOCSIS esetében nem)

Keretméret

1500

Interfész

10/100/1000Base-T, 1000Base-X, 10GBase-X

IP címek

/30** vagy PI

SLA

Igen

Szolgáltató általi felügyelet

Igen

Sávszélességek

256 kbps – 1 Gbps (10 Gbps***)

*: csak zárt frekvenciás technológiát használunk!
**: nagyobb tartomány opcionálisan rendelhető
***: egyes helyszíneken

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.

 

A kiskorúak biztonságos nethasználata érdekében Internet szolgáltatóként biztosítjuk a kiskorúak védelmét lehetővé tevő, magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható szoftverek (szűrőszoftverek) internetes honlapunkról való ingyenes letölthetőségét és ezt követően azok ingyenes használhatóságát minden előfizető (szülő) számára.

Az ingyenes szoftverek elérhetősége:

Egységes internet-hozzáférés szolgáltatás leíró táblázatok