Ethernet megoldások

Az Ethernet technológia egyre népszerűbb a vezető telekommunikációs szolgáltatók körében üzleti adatszolgáltatások céljára. Az MVM NET Zrt. Ethernet szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy Layer-2 kapcsolatokat hozzunk létre a végpontok között pont-pont (P-P), vagy pont-többpont (P-MP) kialakításban. Az MVM NET Ethernet Connection szolgáltatás (MEF terminológiában: E-Line) képes ennek a növekvő igénynek a kiszolgálására.

Az MVM NET Zrt. szolgáltatása olyan Ethernet alapú, bérelt vonali jellegű szolgáltatás, amelynek segítségével távoli LAN -ok (ügyfél végpontokon üzemelő helyi hálózatok) köthetőek össze szabványos Ethernet interfészek használatával. Az egyes hálózati végpontok között transzparens átviteli kapacitást biztosít, de nem tartalmazza a felhasználó által vezérelhető kapcsoló funkciókat.

A szolgáltatás az MVM NET Zrt. saját MPLS gerinchálózatán valósul meg. A hálózatban megbízható, MEF minősítéssel rendelkező Juniper hálózati elemeket használunk. Az EPL és EVPL szolgáltatások támogatottak a hálózaton, az elérés standard vagy prémium hozzáféréssel valósulhat meg.

A jellemzően nagyvállalati célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Fix, garantált sávszélesség
  • Menedzselt összeköttetés
  • Transzparens átvitel
  • QoS
  • Ethernet Network to Network Interface (E-NNI) lehetőség

Nemzetközi Ethernet kapcsolatok

A MVM NET Zrt. nagy kapacitású és megbízhatóságú, teljesen redundáns optikai gerinchálózata biztosítja az alapot a szolgáltatás számára, melyet biztos partneri kapcsolatainkkal kiegészítve nyújtunk szolgáltatásokat a közép-kelet európai régióban. Segítségükkel biztosítjuk az adatkapcsolati szolgáltatásunk helyi elérhetőségét, melyet az ismert nemzetközi csomópontokban tudunk átadni (Ancotel, BIX).

Amennyiben Ön nemzetközi adatátviteli szolgáltatást szeretne igénybe venni, csupán az MVM NET Zrt. -vel kell szerződést kötnie, amely az összeköttetés egészére vonatkozik. Ez nagyban leegyszerűsíti az Ön teendőit a megrendelést, számlázást, és természetesen a hibabejelentést illetően. MVM NET Zrt. nemzetközi partnereivel együttműködve gondoskodik a teljes összeköttetés telepítéséről, a hibaelhárításról, valamint a korrekt számlázásról.

Műszaki részletek

Ethernet Connection szolgáltatásunkat két hozzáférési opcióval nyújtjuk:

  • Standard hozzáférés
  • Prémium hozzáférés

MVM NET Zrt. a szolgáltatást saját optikai vagy mikrohullámú elérési technológiával alakítja ki (prémium hozzáférés), vagy társszolgáltatók segítségével kiterjesztett eléréssel (standard hozzáférés), illetve egyes nemzetközi csomópontoknál történő átadással. Prémium hozzáférés esetén jobb SLA paramétereket és transzparenciát tudunk garantálni.

Szolgáltatás változatok:

  • Ethernet Private Line (EPL)
  • Ethernet Virtual Private Line (EVPL)

Az EPL egy port alapú szolgáltatás. Transzparens Layer-2 Ethernet kerettovábbítást biztosító szolgáltatás, az Ethernet keretek és tartalom (payload) megegyezik mind a forrás, mind a céloldalon. A szolgáltatás átadási pontok fizikai interface-eken valósulnak meg, mindkét végpont egy fizikai porttal van összerendelve. Az EVPL egy port- és VLAN alapú szolgáltatás (802.1Q). Az ügyfél végpontok bekötésének költséghatékony módja, ahol a központi átadási interfészen a telephelyek VLAN -okhoz rendelve kerülnek átadásra az NNI interfészen IEEE 802.1Q szerint.

Szolgáltatásunk lehetővé teszi a QoS opció használatát a hálózatban. A QoS használatával ügyfelünk elérheti, hogy az egyes adatfolyam típusokat megkülönböztetve, megfelelő prioritással rendelkező forgalmi osztályokba (CoS) sorolja be a forgalmat.

A Szolgáltató hálózatában használt MPLS technológia segítségével a használt C illetve S VLAN számozás szabadsága lehetővé teszi az ügyfél számára a kívánt tag-ek használatát. EP-LAN esetén a szolgáltatás transzparens, EVP-LAN esetén az S-tag az E-NNI -ban kerül beállításra és a C-tag szabadon használható (transzparens).

Az MVM NET Zrt. Ethernet Connection szolgáltatásának műszaki adatai:

Jellemző

Prémium hozzáférés Standard hozzáférés

Hozzáférési technológia

Optikai hozzáférés, mikrohullámú technológia, sodrott réz érpár hálózat

Technológia

MPLS alapú transzparens L2 Ethernet szolgáltatás

L2 Ethernet szolgáltatás / vég-vég MPLS szolgáltatás (szolgáltatói végberendezéssel)

CPE

A vég-vég szolgáltatás-menedzsment feltétele

opcionális, protokoll transzparencia esetén feltétel

QoS forgalmi osztály

3 (igény esetén legfeljebb 5)

3

Garantált minimális keretméret

1534

Maximális támogatott keretméret

9000

1600

Unicast/multicast /broadcast csomagtovábbítás

Igen

Igen (szolgáltatói végberendezéssel)

Protokoll transzparencia

Igen

Igen (szolgáltatói végberendezéssel)

VLAN transzparencia

Igen

Igen (szolgáltatói végberendezéssel)

Interfész

10/100/1000Base-TX, 1000Base-X, 10GBase-X

10/100/1000Base-T, 1000Base-X

MEF Certificate

Minősített hálózati elemek

SLA

99,50% – 99,75%

Szolgáltató általi felügyelet

Igen

Sávszélességek

256 kbps- 10 Gbps

256 kbps – 1 Gbps

MAC limit Nincs

Van (szolgáltatói végberendezés esetén nincs)

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.