IP VPN

Az MVM NET Zrt. adat-összeköttetéseket biztosító IP VPN szolgáltatását azon üzleti partnereinknek ajánljuk, akik egymástól távoli – akár különböző országokban lévő – telephelyeik között megbízható, biztonságos és garantált sávszélességű adatátviteli összeköttetést szeretnének kiépíteni. Az IP alapú magánhálózati megoldások széles körű elterjedését a kapacitások adott végponti igényhez történő méretezése és a megoldás rugalmassága segítette elő. Mára az adatkapcsolati szolgáltatások iránti igény az integrált vállalati rendszerek elterjedésével folyamatosan növekszik. A virtuális privát hálózat egy olyan, logikailag egy egységet alkotó, egységesen menedzselt hálózat, mely az egyes telephelyek összekötését egy általános célú csomagorientált átviteli hálózaton valósítja meg. Jellegzetes felhasználásai a közép-és nagyvállalatok vállalatirányítási, nyilvántartó vagy levelező rendszereihez, a központi adatforrásokhoz és adattárolókhoz illetve szerverekhez történő hozzáférések biztosítása több végpontos vagy országokon átívelő környezetben.

A jellemzően nagyvállalati célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Az egyes végpontok forgalmának megfelelő, dedikált sávszélesség
  • Menedzselt hálózat
  • Transzparens átvitel
  • Egységes, zárt hálózat
  • A hálózat újabb végpontokkal bővíthető
  • QoS lehetőségek

Nemzetközi végpontok

MVM NET Zrt. rendelkezik egy nagy kapacitású és megbízhatóságú, teljesen redundáns optikai gerinchálózattal, mely kapcsolatokkal rendelkezik más európai és amerikai gerincszolgáltatók távközlési hálózataihoz. Ez a hálózati infrastruktúra elsősorban közepes és nagy sávszélességű igények kielégítésére alkalmas (2 Mbps – 622 Mbps).

Az MVM NET Zrt. partneri kapcsolatokkal rendelkezik a közép-kelet európai régióban, így segítségükkel biztosítjuk az adatkapcsolati szolgáltatásunk helyi elérhetőségét, melyet az ismert nemzetközi csomópontokban tudunk átadni (Ancotel, VIX, BIX).

Amennyiben Ön nemzetközi adatátviteli szolgáltatást szeretne igénybe venni, csupán az MVM NET Zrt. -vel kell szerződést kötnie, amely az összeköttetés egészére vonatkozik. Ez nagyban leegyszerűsíti az Ön teendőit a megrendelést, számlázást, és természetesen a hibabejelentést illetően. MVM NET Zrt. nemzetközi partnereivel együttműködve gondoskodik a teljes összeköttetés telepítéséről, a hibaelhárításról, valamint a korrekt számlázásról.

Műszaki részletek

IP VPN szolgáltatásunk saját, korszerű IP/MPLS hálózatunkon keresztül valósul meg, amely biztosítja, hogy minden egyes VPN biztonságosan és logikailag elválasztva kerül definiálásra. Szolgáltatásunk keretében több szolgáltatási osztályt (QoS) különböztetünk meg, melyekkel jól megvalósítható az egyes adatok átviteli priorizálása.

MVM NET Zrt. a szolgáltatást fizikailag optikai vagy mikrohullámú elérési technológiával alakítja ki, vagy hagyományos réz alapú hálózaton keresztül kiterjesztett MPLS logikai összeköttetések segítségével, illetve nemzetközi bérelt vonalak hálózatba kötésével. A szolgáltatás teljes mértékben, végponttól-végpontig menedzselt, a szolgáltatói végberendezés (router) előfizetői interfészéig. Ily módon a hibaelhárítás illetőleg egyes konfigurációs változtatások a szolgáltató által távolról is megvalósíthatók. A szolgáltatói IP hálózat homogén, korszerű eszközökből álló, folyamatosan fejlesztett és üzemeltetett infrastruktúra, megfelelően képesített mérnökök felügyelete alatt.

Az MVM NET Zrt. IP VPN szolgáltatásának műszaki adatai:

Interfészek

10/100/1000Base-T, 1000Base-X

Fizikai csatlakozó

RJ45, SC/PC, LC/PC, E2000

Hozzáférési sebességek

n x 64 kbit/s, n x 2 Mbit/s, n x 10 Mbit/s, n x 100 Mbit/s, 1G

SLA

éves 99,5% – 99,99% (a technológiától függően)

Szolgáltató általi felügyelet

Igen

Hozzáférési technológia

Optikai, mikrohullámú, réz alapú

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.