IP telefónia

Az MVM NET Zrt. telefonszolgáltatása egy IP technológián alapuló korszerű és rugalmas szolgáltatás, ami IP alapú csomagkapcsolt hálózatokon keresztül valósul meg. Az IP telefónia szolgáltatáshoz biztosítjuk a híváskezdeményező berendezést (telefon, speciális adapterek, router vagy más eszköz), melynek segítségével ügyfelünk hívásokat indíthat és fogadhat. Az ügyfélnél elhelyezésre kerülő eszközre csatlakozhat az előfizető berendezése (pl. telefonkészülék), vagy az MVM NET által biztosított IP alapú telefonkészülék használható.

Az MVM NET Zrt. szolgáltatása minőségében garantált, menedzselt távközlési összeköttetést nyújt korszerű IP technológia segítségével, saját menedzselt IP/MPLS hálózatán. A szolgáltatás keretében az ügyfél által megjelölt végponton (szolgáltatás hozzáférési pont) létesített dedikált összeköttetésen keresztül biztosítjuk a hozzáférést, a számhordozást és technikai beállításokat.

A telefonos forgalom az MVM NET Zrt., mint vezetékes telefonszolgáltató hálózatán keresztül jut ki a publikus telefonos hálózatok felé, így a belföldi mobil és vezetékes, valamint a nemzetközi telefonhálózatok felé biztosítja a hívásvégződtetést.

A jellemzően nagyvállalati célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Megbízhatóság
  • Korszerű vezetékes megoldás
  • Rendelkezésre állási garanciák
  • Menedzselt szolgáltatás
  • Rugalmas ajánlatok
  • Kitűnően skálázható, akár néhány hangcsatornától több száz egyidejű hívás kezeléséig
  • A készülékeket a szolgáltató kezeli (teljes vég-vég szolgáltatás)

Műszaki részletek

A kényelmes és korszerű szolgáltatáshoz alapkiépítésben készülékenként egy darab hívószámot biztosítunk, mely ügyfeleink igénye és a műszaki lehetőségek szerint bővíthető.

A SIP (Session Initiation Protocol) egy jelzésátviteli protokoll, ami mára az IP telefónia legismertebb protokolljává vált. Az MVM NET Zrt. IP alapú telefonszolgáltatása is a SIP protokollt használja, amely saját IP/MPLS hálózatunkon keresztül építi fel a telefonos kapcsolatot. A szolgáltatás a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatással megegyező minőségi paramétereket nyújt ügyfeleink részére.

A megfelelő szolgáltatási minőség és esetleges hibaelhárítás a telepített eszközök távoli elérésével biztosítható.
A biztonság kiemelt figyelmet érdemel, így a tűzfalak, routerek és alapvető biztonsági eljárások tekintetében a kiépítés során tanácsokkal segítjük előfizetőinket.
Az IP telefonkészülék közvetlenül használható a szolgáltatás igénybevételére. Jellemzőjük a modern külső, ma már megszokott menürendszert és web interface-t kínálnak, az elérhető szolgáltatások a készülékekről vezérelhetőek, kihangosíthatóak illetve headset csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. A készüléken használható hívásnapló, a gyorstárcsázás, a hívások kezelése és a telefonkönyv funkciók megkönnyítik a vállalati használatot.
Maga a telefonszolgáltatás az a hagyományos hangátvitel, mely az előfizetői hozzáférési pontok között lehetővé teszi a 300-3400 Hz közötti hangfrekvenciás jelek átvitelét, beszédcélú összeköttetések felépítését és fenntartását. A hangfrekvenciás jelek átvitele a telepített berendezésen keresztül IP alapú adatátvitellel valósul meg, melyhez a szolgáltató által konfigurált kódolás segítségével képződik az átvitelre alkalmas jelfolyam. Hagyományos interfészek alkalmazásakor beszédcélú szolgáltatás szempontjából az előfizető számára ezek mind használati módjukban, mind interfész szintű minőségi paramétereikben megfelelnek az interfész által definiált technológiának, hozzájuk a hagyományos készülékek csatlakoztathatók.

A javasolt csomag – a hangcsatornák számától függően – több hívószámot tartalmaz. A díjcsomaghoz további hívószámok és készülékek rendelhetőek. A használt hangcsatornák száma a hozzáféréstől, sávszélességtől függően rugalmasan bővíthető. Ügyfeleink igényeinek megfelelően sávszélesség-takarékos tömörítési eljárások is alkalmazhatóak.

Az MVM NET Zrt. IP telefónia szolgáltatásának műszaki adatai:

MVM NET IP telefónia szolgáltatás

Szolgáltatás

Beszédcélú hozzáférés, készülékek, helyi branch vagy adapterek segítségével

Hívásirányok

Belföldi helyi, távolsági, mobil, nemzetközi

Hívószámok

egyedi darabszám (n*10 db)

További hívószámok rendelése

10-es csomagokban

Támogatott faxkommunikáció típusa

G3

Fizikai interfész

RJ-45 Ethernet csatlakozó, telefonos interfészek, készülékek

Hálózat-felügyelet

24 óra, évi 365 (366) nap

Éves rendelkezésre-állás

99,50%

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.