IP trönk (SIP)

Az MVM NET Zrt. telefonszolgáltatása egy IP technológián alapuló korszerű és rugalmas szolgáltatás, ami IP alapú csomagkapcsolt hálózatokon keresztül valósul meg. A SIP trönk szolgáltatáshoz jellemzően ügyfelünk biztosítja a híváskezdeményező berendezést (alközpont, call manager, router vagy más eszköz), melynek segítségével ügyfelünk hívásokat indíthat és fogadhat. Az ügyfélnél elhelyezésre kerülő eszközre csatlakozhat az előfizető berendezése (pl. alközpont), de a szolgáltatási megállapodás része lehet az előfizetői eszköz biztosítása, bérlete is. A megoldás hagyományos vezetékes telefonszolgáltatással megegyező minőségi paramétereket nyújt ügyfeleink részére. Elsősorban olyan vállalatok számára ajánljuk, amelyek fogékonyak az új technológiák iránt, de igénylik a megbízható technológiai hátteret is.

Az MVM NET Zrt. szolgáltatása minőségében garantált, menedzselt távközlési összeköttetést nyújt korszerű IP technológia segítségével, saját menedzselt IP/MPLS hálózatán. A szolgáltatás keretében az ügyfél által megjelölt végponton (szolgáltatás hozzáférési pont) létesített dedikált összeköttetésen keresztül biztosítjuk a hozzáférést, a számhordozást és technikai beállításokat.

A telefonos forgalom az MVM NET Zrt., mint vezetékes telefonszolgáltató hálózatán keresztül jut ki a publikus telefonos hálózatok felé, így a belföldi mobil és vezetékes, valamint a nemzetközi telefonhálózatok felé biztosítja a hívásvégződtetést.

A jellemzően nagyvállalati célcsoportnak nyújtott szolgáltatás ismérvei:

  • Megbízhatóság
  • Korszerű vezetékes megoldás
  • Rendelkezésre állási garanciák
  • Menedzselt szolgáltatás
  • Rugalmas ajánlatok
  • Kitűnően skálázható, akár néhány hangcsatornától több száz egyidejű hívás kezeléséig
  • Meglevő alközpont használható

Műszaki részletek

A szolgáltatáshoz alapkiépítésben n*10 darab hívószámot biztosítunk, mely ügyfeleink igénye szerint rugalmasan bővíthető.

A SIP (Session Initiation Protocol) egy jelzésátviteli protokoll, ami mára az IP telefónia legismertebb protokolljává vált. Az MVM NET Zrt. IP alapú telefonszolgáltatásai is a SIP protokollt használják, amely saját IP/MPLS hálózatunkon keresztül építi fel a telefonos kapcsolatot. A szolgáltatás a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatással megegyező minőségi paramétereket nyújt ügyfeleink részére. A SIP hozzáféréseket fizikailag optikai, vagy mikrohullámú átvitel-technikai vagy hagyományos rézhálózati infrastruktúrán keresztül juttatjuk el az Előfizető telephelyéhez, bérelt vonali jellegű eléréseken.

A biztonság minden esetben kiemelt figyelmet érdemel, így a tűzfalak, routerek és alapvető biztonsági eljárások tekintetében a kiépítés során tanácsokkal segítjük előfizetőinket.
Maga a telefonszolgáltatás az a hagyományos hangátvitel, mely az előfizetői hozzáférési pontok között lehetővé teszi a 300-3400 Hz közötti hangfrekvenciás jelek átvitelét, beszédcélú összeköttetések felépítését és fenntartását. A hangfrekvenciás jelek átvitele a telepített berendezésen keresztül IP alapú adatátvitellel valósul meg, melyhez a szolgáltató által konfigurált kódolás segítségével képződik az átvitelre alkalmas jelfolyam.

A javasolt csomag – a hangcsatornák számától függően – 10 – 100 db hívószámot tartalmaz. A díjcsomaghoz további hívószámok 10-es, 100-as csomagokban rendelhetőek. A használt hangcsatornák száma a hozzáféréstől, sávszélességtől függően rugalmasan bővíthető (10 hangcsatornás csomagokban akár 100 hangcsatornáig) Ügyfeleink igényeinek megfelelően sávszélesség-takarékos tömörítési eljárások is alkalmazhatóak.

Az MVM NET Zrt. IP telefónia szolgáltatásának műszaki adatai:

MVM NET SIP trönk szolgáltatás

Szolgáltatás

Beszédcélú trönk jellegű hozzáférés

Hívásirányok

Belföldi helyi, távolsági, mobil, nemzetközi

Hívószámok

egyedi darabszám (n*10 db)

További hívószámok rendelése

10-es csomagokban

Támogatott faxkommunikáció típusa

G3

Fizikai interfész

RJ-45 Ethernet csatlakozó

Hálózat-felügyelet

24 óra, évi 365 (366) nap

Éves rendelkezésre-állás

99,50%

Ajánlatkérés

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével, aki cégére szabott, egyedi ajánlatot készít Önnek.

Ha még nincs ügyfélmenedzsere, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.